Citroenkaastaart
Porties
10porties
Porties
10porties
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de decoratie
Instructies
Voorbereiding
  1. Beboter de zijkant van een springvorm (23 cm diameter), zet de bakvorm op een dubbele laag aluminiumfolie en vouw dat langs de zijkant omhoog. Verwarm de oven op 150°C.
Bereiding
  1. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Meng met de gesmolten boter.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet 15 à 20 minuten in de koelkast.
  3. Klop de maïzena, de ricotta, de suiker, de eierdooiers en eventueel wat vanille tot een romig mengsel.
  4. Klop de eiwitten stijf en hef onder het ricottamengsel. Roer er de slagroom, citroensap en zeste onder. Verdeel het mengsel over de taartbodem en bak 1 uur in de oven in een bain-marie van 2,5 cm water. Laat 45 minuten afkoelen. Haal dan de vorm uit het water en laat 3 uur in de koelkast afkoelen.
  5. Ga met een mes langs de binnenkant van de bakvorm en ontvorm voorzichtig. Bestrooi met poedersuiker en garneer met schijfjes citroen.
Notities

In plaats van citroen kan je ook sinaasappel gebruiken.

Bron: Abi Fawcett, Kookschool taart & cake.