Boekweitpannenkoeken
Een nostalgische variant op een van de favoriete gerechten van onze kinderen, pannenkoeken. Een Limburgse boekweitpannenkoek is het lekkerste met spek erin, en met luikse siroop.
Porties Prep Tijd
12stuks 10minuten
Passieve Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
12stuks 10minuten
Passieve Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Zeef de bloem en boekweitbloem in een kom en voeg melk, zout en bier toe en meng tot een egaal beslag.
  2. Voeg de eieren toe en mix met de staafmixer tot alle klontjes weg zijn.
  3. Laat het deeg minstens een uur in de koelkast rusten – langer mag ook, het kan geen kwaad het deeg de dag van tevoren te maken!
  4. Bak er dikke pannenkoeken van: bak ze 1-2 minuten aan de ene kant, draai voorzichtig om en bak nog een minuut aan de andere kant.
  5. Wil je spek in de pannenkoek, bak het spek dan (zonder vel of zwoerd) op voorhand en laat afkoelen op keukenpapier; leg een stukje spek op het deeg zodra je het deeg in de pan hebt gedaan.