Kalkoen in zure room

Recept Afdrukken
Kalkoen in zure room
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter met de olie in een wok of grote pot of pan.
  2. Kruid het vlees met kippenkruiden en bak een achttal minuten op hoog vuur.
  3. Haal het vlees uit de pan en hou even apart.
  4. Zet het vuur lager en doe bacon, ui en champignons in de pan. Laat zacht stoven tot de ui zacht is maar nog niet verkleurd. Voeg de bloem toe en laat een minuutje stoven. Voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook en laat mooi indikken.
  5. Voeg het vlees weer toe en kruid met peper en zout naar smaak.
  6. Roer de zure room er onder en werk af met de bieslook.
Notities

Lekker met rijst of puree.

Deel dit Recept
 

Kaastaart in laagjes

Een super-recept dat ik ooit op internet vond en dat sindsdien een klassieker is geworden als we bezoek hebben. Su-per-lekker! De hoeveelheden zijn voor een springvorm van 20-24 cm.

Recept Afdrukken
Kaastaart in laagjes
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de eerste laag
Voor de tweede laag
Voor de afwerking
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de eerste laag
Voor de tweede laag
Voor de afwerking
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter, laat een beetje afkoelen en roer er de koekkruimels door. Doe het mengsel in de springvorm en bedek de bodem zo goed als mogelijk.
  3. Klop de zachte kaas, eieren, suiker en vanille in een kom. Verdeel het over de bodem door het op een lepel te gieten, en strijk glad. Zet de springvorm in de oven en laat 20 minuten bakken tot het mengsel net gestold is. Haal uit de oven, zet op een rooster en laat 20 minuten uitharden.
  4. Meng intussen de ingrediënten voor de tweede laag in een kom. Schep het over de gestolde eerste laag en zet nogmaals 10 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.
  5. Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water. Wring ze daarna goed uit.
  6. Verhit de suiker en bosbessen met het water in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Voeg de geweekte blaadjes gelatine toe en meng tot hij helemaal is opgelost. Laat het een beetje afkoelen en strijk dan over de afgekoelde taart.
  7. Laat de taart minstens zes uur (en best tot de volgende dag) afkoelen in de koelkast. Snij de rand lost alvorens te ontvormen.
Deel dit Recept