Cassonadetaart

Een verrassend eenvoudige en gevaarlijk verslavende taart!

Recept Afdrukken
Cassonadetaart
Voor een vorm van 26 cm diameter.
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een stevige pasta. Indien het te zacht en kleverig is, laat je het even uitharden in de koelkast (zoals bij boterkoekjes). Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette vorm mee.
  3. Kluts het ei en bestrijk er lichtjes de rand van het deeg mee. Meng de rest van het ei met de room.
  4. Verdeel de boter in kleine klontjes over de taartbodem en strooi er de bruine suiker over. Overgiet met het eimengsel en strooi hierover de gezeefde bloemsuiker.
  5. Bak 20-30 minuten in de warme oven. Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Deel dit Recept
 

Aardappelschotel

Weer een gerecht dat je helemaal van tevoren kan klaarmaken; enkel het opwarmen in de oven doe je dan vlak voor je gaat eten. Met de ingrediënten kan je variëren en experimenteren naar hartenlust!

Recept Afdrukken
Aardappelschotel
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de aardappelen aan de kook en laat ze gaarkoken (18-20 minuten).
  2. Snipper intussen de groenten en look. Stoof ze kort aan in wat olie. Doe het gehakt erbij en bak het korrelig. Roer er de tomatenpuree en de rest van de melk door. Kruid met tijm, peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze met de helft van de melk, het ei en een bootje boter. Kruid af met muskaatnoot, peper en zout. Meng er de gemalen kaas onder.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschotel. Schep er de puree over en trek er met een vork een patroon in. Leg er enkele nootjes boter op.
  6. Zet 20-25 minuten in de oven, en klaar!
Deel dit Recept
 

Bananenmuffins

Recept Afdrukken
Bananenmuffins
Porties
stuks
Ingrediënten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Vet een muffinvorm in of leg er papieren vormpjes in.
  3. Meng bloem, zout en suiker door mekaar.
  4. Mix er het ei, de boter en de bananen onder tot je een glad mengsel hebt.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20-30 minuten.
Deel dit Recept
 

Creoolse gehaktballetjes

Recept Afdrukken
Creoolse gehaktballetjes
Porties
personen
Porties
personen
Instructies
  1. Hak de look en uitjes (met het groen) heel fijn.
  2. Meng gehakt, ui, look, azijn en kruiden in een grote kom.
  3. Vorm balletjes ter grootte van een abrikoos en wentel ze in bloem?
  4. Bak de balletjes een tiental minuten in hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer ze warm.
Notities

Serveer met (Creoolse) rijst en gebakken fruit of fruitmoes. Ook afgekoeld zijn ze lekker!

Deel dit Recept
 

Vitello Tonato

Een verfrissende Italiaanse klassieker, waar wat werk aan is – of vooral wat tijd voor nodig is – maar dat zal je je niet beklagen. Perfect om op voorhand te bereiden.

Recept Afdrukken
Vitello Tonato
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng 1,5 liter water met het zout aan de kook in een grote pot.
  2. Snij de groenten grof en voeg toe aan het kokende water.
  3. Laat hierin het vlees gaarkoken (60-90 minuten) op een zacht vuur.
  4. Haal het vlees uit de bouillon, laat goed afkoelen en snij in dunne plakjes.
  5. Maak de tonijnsaus: mix de tonijn, ansjovis, koffiemelk en mayonaise tot een egale pasta en laat goed koud worden.
  6. Serveer koud, gegarneerd met augurkjes, kappertjes en olijven (naar smaak).
Notities

Serveer met pasta, of een koude pastasalade, of rauwkost, of vers brood - of wat je eigenlijk maar lekker vindt. Perfect in een koud buffet.

Het kookvocht van het vlees kan je gebruiken om er rijst of pasta in te koken.

Deel dit Recept
 

Boekweitpannenkoeken

Recept Afdrukken
Boekweitpannenkoeken
Een nostalgische variant op een van de favoriete gerechten van onze kinderen, pannenkoeken. Een Limburgse boekweitpannenkoek is het lekkerste met spek erin, en met luikse siroop.
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Zeef de bloem en boekweitbloem in een kom en voeg melk, zout en bier toe en meng tot een egaal beslag.
  2. Voeg de eieren toe en mix met de staafmixer tot alle klontjes weg zijn.
  3. Laat het deeg minstens een uur in de koelkast rusten - langer mag ook, het kan geen kwaad het deeg de dag van tevoren te maken!
  4. Bak er dikke pannenkoeken van: bak ze 1-2 minuten aan de ene kant, draai voorzichtig om en bak nog een minuut aan de andere kant.
  5. Wil je spek in de pannenkoek, bak het spek dan (zonder vel of zwoerd) op voorhand en laat afkoelen op keukenpapier; leg een stukje spek op het deeg zodra je het deeg in de pan hebt gedaan.
Deel dit Recept