Worteltaart

Een meer geraffineerde variant op de wortelcake

Recept Afdrukken
Worteltaart
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het beslag:
Voor het glazuur:
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het beslag:
Voor het glazuur:
Instructies
  1. Beboter en bestuif een bakvorm van 23 cm doorsnede. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
  3. Klop er de eieren onder.
  4. Roer er de bloem, bakpoeder, kruiden en zout onder.
  5. Voeg er vervolgens de citroenrasp, noten en worteltjes onder. Hou enkele noten over voor de garnering.
  6. Schep het beslag in de bakvorm en bak gaar in ca. 40 minuten.
  7. Laat eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, en stort de taart vervolgens op een rooster en laat volledig afkoelen.
  8. Klop de ingrediënten voor het glazuur in een kom, en verdeel in een dikke laag over de taart. Garneer met de achtergehouden gehakte walnoten.
Deel dit Recept
 

Krokante wafeltjes

Recept Afdrukken
Krokante wafeltjes
Porties
stuks
Ingrediënten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop de boter op en mix er de eieren onder.
  2. Voeg al roerend de melk en de olie toe.
  3. Voeg beetje bij beetje de bloem toe.
  4. Roer er de suiker onder.
  5. Bak in een heet wafelijzer in enkele minuten gaar. Neem een goeie eetlepel beslag per wafeltje.
Notities

Het aantal wafeltjes is bij benadering opgegeven, dat hangt sterk af van de grootte van de wafeltjes die je maakt natuurlijk. Afhankelijk van je schep en je wafelijzer kom je met de basishoeveelheid op 10 tot 20 stuks.

Deel dit Recept
 

Chocoladetaart met Maltezers

Recept Afdrukken
Chocoladetaart met Maltezers
Porties
porties
Ingrediënten
Voor het gebak
Voor de garnering
Porties
porties
Ingrediënten
Voor het gebak
Voor de garnering
Instructies
  1. Zorg best dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn wanneer je begint. Verwarm de oven voor op 170° C (stand 3). Vet 2 springvormen (met losse bodem) met een doorsnede van 20 cm in met boter en bekleed ze met bakpapier.
  2. Klop de eieren met de suiker schuimig.
  3. Verhit in een pannetje de melk, boter en ovomaltine tot de boter gesmolten is en alles heet is maar nog niet kookt. Giet het al kloppend bij het eimengsel en spatel er dan bloem, cacao, bakpoeder en soda door.
  4. Verdeel over de twee vormen en bak 25 minuten. Het gebak moet gerezen zijn en verend aanvoelen als je er zachtjes op duwt. Laat 5-10 minuten afkoelen op een rooster en ontvorm. Laat volledig afkoelen.
  5. Meng poedersuiker, cacao en ovomaltine en werk de klontjes weg. Doe er de boter bij en meng goed onder mekaar. Voeg al roerend het kokende water toe en mix tot je een gladde boterroom hebt.
  6. Smeer de helft van de boterroom op een van de biscuits, leg de andere erop en druk zachtjes aan. Smeer de andere helft van de room met zwierige hand op de bovenkant en decoreer rondom met een krans Maltesers.
Notities

Het basisrecept (10 porties) is bedoeld voor springvormen van 20 cm diameter; een frequent voorkomende maat is 24 cm, dan neem je de hoeveelheden voor 14 of 15 personen.

Deel dit Recept