Kip gyros

Recept Afdrukken
Kip gyros
Porties
Porties
Instructies
  1. Snijd de ui en de paprika in niet té kleine stukjes.
  2. Snijd ook het vlees in hapklare brokjes.
  3. Meng alles goed door mekaar, en het is klaar om te bakken
Notities

Serveren in een warm pitabroodje, met groentjes en saus (of zure room) naar believen.

Deel dit Recept
 

Kalkoen in zure room

Recept Afdrukken
Kalkoen in zure room
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter met de olie in een wok of grote pot of pan.
  2. Kruid het vlees met kippenkruiden en bak een achttal minuten op hoog vuur.
  3. Haal het vlees uit de pan en hou even apart.
  4. Zet het vuur lager en doe bacon, ui en champignons in de pan. Laat zacht stoven tot de ui zacht is maar nog niet verkleurd. Voeg de bloem toe en laat een minuutje stoven. Voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook en laat mooi indikken.
  5. Voeg het vlees weer toe en kruid met peper en zout naar smaak.
  6. Roer de zure room er onder en werk af met de bieslook.
Notities

Lekker met rijst of puree.

Deel dit Recept
 

Aardappelschotel

Weer een gerecht dat je helemaal van tevoren kan klaarmaken; enkel het opwarmen in de oven doe je dan vlak voor je gaat eten. Met de ingrediënten kan je variëren en experimenteren naar hartenlust!

Recept Afdrukken
Aardappelschotel
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de aardappelen aan de kook en laat ze gaarkoken (18-20 minuten).
  2. Snipper intussen de groenten en look. Stoof ze kort aan in wat olie. Doe het gehakt erbij en bak het korrelig. Roer er de tomatenpuree en de rest van de melk door. Kruid met tijm, peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze met de helft van de melk, het ei en een bootje boter. Kruid af met muskaatnoot, peper en zout. Meng er de gemalen kaas onder.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschotel. Schep er de puree over en trek er met een vork een patroon in. Leg er enkele nootjes boter op.
  6. Zet 20-25 minuten in de oven, en klaar!
Deel dit Recept
 

Vitello Tonato

Een verfrissende Italiaanse klassieker, waar wat werk aan is – of vooral wat tijd voor nodig is – maar dat zal je je niet beklagen. Perfect om op voorhand te bereiden.

Recept Afdrukken
Vitello Tonato
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng 1,5 liter water met het zout aan de kook in een grote pot.
  2. Snij de groenten grof en voeg toe aan het kokende water.
  3. Laat hierin het vlees gaarkoken (60-90 minuten) op een zacht vuur.
  4. Haal het vlees uit de bouillon, laat goed afkoelen en snij in dunne plakjes.
  5. Maak de tonijnsaus: mix de tonijn, ansjovis, koffiemelk en mayonaise tot een egale pasta en laat goed koud worden.
  6. Serveer koud, gegarneerd met augurkjes, kappertjes en olijven (naar smaak).
Notities

Serveer met pasta, of een koude pastasalade, of rauwkost, of vers brood - of wat je eigenlijk maar lekker vindt. Perfect in een koud buffet.

Het kookvocht van het vlees kan je gebruiken om er rijst of pasta in te koken.

Deel dit Recept