Aardappelschotel

Weer een gerecht dat je helemaal van tevoren kan klaarmaken; enkel het opwarmen in de oven doe je dan vlak voor je gaat eten. Met de ingrediënten kan je variëren en experimenteren naar hartenlust!

Recept Afdrukken
Aardappelschotel
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de aardappelen aan de kook en laat ze gaarkoken (18-20 minuten).
  2. Snipper intussen de groenten en look. Stoof ze kort aan in wat olie. Doe het gehakt erbij en bak het korrelig. Roer er de tomatenpuree en de rest van de melk door. Kruid met tijm, peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze met de helft van de melk, het ei en een bootje boter. Kruid af met muskaatnoot, peper en zout. Meng er de gemalen kaas onder.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschotel. Schep er de puree over en trek er met een vork een patroon in. Leg er enkele nootjes boter op.
  6. Zet 20-25 minuten in de oven, en klaar!
Deel dit Recept
 

Kalfsblanquette met Kriek

Een recept dat ik met liefde overneem van Colruyt!

Recept Afdrukken
Kalfsblanquette met Kriek
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Braad het kalfsvlees aan in hete olie. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat al roerend nog een minuutje bakken.
  2. Voeg Kriek en fond toe, breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn en laat onder deksel stoven op een laag vuurtje gedurende 1u10.
  3. Voeg het fijngesneden witloof toe en laat nog 20 minuten stoven.
  4. Voeg de krieken toe en laat nog 2 minuten verder stoven.
  5. Wat je nu hebt kan je koel wegzetten en een kwartiertje voor je wilt eten opwarmen en verder afwerken.
  6. Afwerking: indien nodig op zacht vuur opwarmen, de saus binden en met honing op smaak brengen.
Notities

Serveren met gekookte aardappels.

Deel dit Recept