Kalfsblanquette met Kriek

Een recept dat ik met liefde overneem van Colruyt!

Recept Afdrukken
Kalfsblanquette met Kriek
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Braad het kalfsvlees aan in hete olie. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat al roerend nog een minuutje bakken.
  2. Voeg Kriek en fond toe, breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn en laat onder deksel stoven op een laag vuurtje gedurende 1u10.
  3. Voeg het fijngesneden witloof toe en laat nog 20 minuten stoven.
  4. Voeg de krieken toe en laat nog 2 minuten verder stoven.
  5. Wat je nu hebt kan je koel wegzetten en een kwartiertje voor je wilt eten opwarmen en verder afwerken.
  6. Afwerking: indien nodig op zacht vuur opwarmen, de saus binden en met honing op smaak brengen.
Notities

Serveren met gekookte aardappels.

Deel dit Recept
 

Kalkoenlapje met vermout

Recept Afdrukken
Kalkoenlapje met vermout
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
  1. Hak de sjalotten fijn. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de bieslook fijn. Pers de citroen uit. Als je het vlees graag in kleinere stukjes hebt, kan je dat nu ook al versnijden.
Het eigenlijke werk
  1. Stoof de champignons in een beetje boter boter met een beetje citroensap. Hou ze onder deksel tot ze vocht afgeven, haal daarna het deksel van de pan en stoof verder tot ze bijna droog zijn.
  2. Bak intussen de kalkoen in boter en olie gaar.
  3. Fruit de sjalot. Voeg vermout en rest van het citroensap toe en laat voor de helft inkoken.
  4. Voeg de room en de kruiden (peper, zout, muskaatnoot en eventueel een beetje rozemarijn) toe en laat een tweetal minuten indikken.
  5. Voeg vlees en champignons toe en versier met de bieslook.
Notities

Serveren met een kroketje, en daar kan niets meer mis mee gaan!

Deel dit Recept