Cassonadetaart

Een verrassend eenvoudige en gevaarlijk verslavende taart!

Recept Afdrukken
Cassonadetaart
Voor een vorm van 26 cm diameter.
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een stevige pasta. Indien het te zacht en kleverig is, laat je het even uitharden in de koelkast (zoals bij boterkoekjes). Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette vorm mee.
  3. Kluts het ei en bestrijk er lichtjes de rand van het deeg mee. Meng de rest van het ei met de room.
  4. Verdeel de boter in kleine klontjes over de taartbodem en strooi er de bruine suiker over. Overgiet met het eimengsel en strooi hierover de gezeefde bloemsuiker.
  5. Bak 20-30 minuten in de warme oven. Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Deel dit Recept
 

Fazant met ananas

Recept Afdrukken
Fazant met ananas
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de stukken fazant in hete vetstof; kruid met peper en zout.
  2. Voeg jenever, citroensap en een beetje ananassap toe en laat verder garen.
  3. Haal de stukken fazant uit de saus en leg op een warme schotel; dek eventueel af met aluminiumfolie.
  4. Los de maïzena op in een klein beetje water of ananassap. Voeg de room en heel fijn gesneden ananas toe aan de vleessaus, bind met de opgeloste maïzena en voeg een klontje boter toe.
Notities

Serveer met cranberry's en een aardappelbereiding.

Deel dit Recept
 

Kalkoenlapje met vermout

Recept Afdrukken
Kalkoenlapje met vermout
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
  1. Hak de sjalotten fijn. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de bieslook fijn. Pers de citroen uit. Als je het vlees graag in kleinere stukjes hebt, kan je dat nu ook al versnijden.
Het eigenlijke werk
  1. Stoof de champignons in een beetje boter boter met een beetje citroensap. Hou ze onder deksel tot ze vocht afgeven, haal daarna het deksel van de pan en stoof verder tot ze bijna droog zijn.
  2. Bak intussen de kalkoen in boter en olie gaar.
  3. Fruit de sjalot. Voeg vermout en rest van het citroensap toe en laat voor de helft inkoken.
  4. Voeg de room en de kruiden (peper, zout, muskaatnoot en eventueel een beetje rozemarijn) toe en laat een tweetal minuten indikken.
  5. Voeg vlees en champignons toe en versier met de bieslook.
Notities

Serveren met een kroketje, en daar kan niets meer mis mee gaan!

Deel dit Recept
 

Citroenkaastaart

Recept Afdrukken
Citroenkaastaart
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de decoratie
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de decoratie
Instructies
Voorbereiding
  1. Beboter de zijkant van een springvorm (23 cm diameter), zet de bakvorm op een dubbele laag aluminiumfolie en vouw dat langs de zijkant omhoog. Verwarm de oven op 150°C.
Bereiding
  1. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Meng met de gesmolten boter.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet 15 à 20 minuten in de koelkast.
  3. Klop de maïzena, de ricotta, de suiker, de eierdooiers en eventueel wat vanille tot een romig mengsel.
  4. Klop de eiwitten stijf en hef onder het ricottamengsel. Roer er de slagroom, citroensap en zeste onder. Verdeel het mengsel over de taartbodem en bak 1 uur in de oven in een bain-marie van 2,5 cm water. Laat 45 minuten afkoelen. Haal dan de vorm uit het water en laat 3 uur in de koelkast afkoelen.
  5. Ga met een mes langs de binnenkant van de bakvorm en ontvorm voorzichtig. Bestrooi met poedersuiker en garneer met schijfjes citroen.
Notities

In plaats van citroen kan je ook sinaasappel gebruiken.

Bron: Abi Fawcett, Kookschool taart & cake.

Deel dit Recept