Worteltaart

Een meer geraffineerde variant op de wortelcake

Recept Afdrukken
Worteltaart
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het beslag:
Voor het glazuur:
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het beslag:
Voor het glazuur:
Instructies
  1. Beboter en bestuif een bakvorm van 23 cm doorsnede. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
  3. Klop er de eieren onder.
  4. Roer er de bloem, bakpoeder, kruiden en zout onder.
  5. Voeg er vervolgens de citroenrasp, noten en worteltjes onder. Hou enkele noten over voor de garnering.
  6. Schep het beslag in de bakvorm en bak gaar in ca. 40 minuten.
  7. Laat eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, en stort de taart vervolgens op een rooster en laat volledig afkoelen.
  8. Klop de ingrediënten voor het glazuur in een kom, en verdeel in een dikke laag over de taart. Garneer met de achtergehouden gehakte walnoten.
Deel dit Recept
 

Citroenkaastaart

Recept Afdrukken
Citroenkaastaart
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de decoratie
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de decoratie
Instructies
Voorbereiding
  1. Beboter de zijkant van een springvorm (23 cm diameter), zet de bakvorm op een dubbele laag aluminiumfolie en vouw dat langs de zijkant omhoog. Verwarm de oven op 150°C.
Bereiding
  1. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Meng met de gesmolten boter.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet 15 à 20 minuten in de koelkast.
  3. Klop de maïzena, de ricotta, de suiker, de eierdooiers en eventueel wat vanille tot een romig mengsel.
  4. Klop de eiwitten stijf en hef onder het ricottamengsel. Roer er de slagroom, citroensap en zeste onder. Verdeel het mengsel over de taartbodem en bak 1 uur in de oven in een bain-marie van 2,5 cm water. Laat 45 minuten afkoelen. Haal dan de vorm uit het water en laat 3 uur in de koelkast afkoelen.
  5. Ga met een mes langs de binnenkant van de bakvorm en ontvorm voorzichtig. Bestrooi met poedersuiker en garneer met schijfjes citroen.
Notities

In plaats van citroen kan je ook sinaasappel gebruiken.

Bron: Abi Fawcett, Kookschool taart & cake.

Deel dit Recept
 

Chocoladetaart met Maltezers

Recept Afdrukken
Chocoladetaart met Maltezers
Porties
porties
Ingrediënten
Voor het gebak
Voor de garnering
Porties
porties
Ingrediënten
Voor het gebak
Voor de garnering
Instructies
  1. Zorg best dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn wanneer je begint. Verwarm de oven voor op 170° C (stand 3). Vet 2 springvormen (met losse bodem) met een doorsnede van 20 cm in met boter en bekleed ze met bakpapier.
  2. Klop de eieren met de suiker schuimig.
  3. Verhit in een pannetje de melk, boter en ovomaltine tot de boter gesmolten is en alles heet is maar nog niet kookt. Giet het al kloppend bij het eimengsel en spatel er dan bloem, cacao, bakpoeder en soda door.
  4. Verdeel over de twee vormen en bak 25 minuten. Het gebak moet gerezen zijn en verend aanvoelen als je er zachtjes op duwt. Laat 5-10 minuten afkoelen op een rooster en ontvorm. Laat volledig afkoelen.
  5. Meng poedersuiker, cacao en ovomaltine en werk de klontjes weg. Doe er de boter bij en meng goed onder mekaar. Voeg al roerend het kokende water toe en mix tot je een gladde boterroom hebt.
  6. Smeer de helft van de boterroom op een van de biscuits, leg de andere erop en druk zachtjes aan. Smeer de andere helft van de room met zwierige hand op de bovenkant en decoreer rondom met een krans Maltesers.
Notities

Het basisrecept (10 porties) is bedoeld voor springvormen van 20 cm diameter; een frequent voorkomende maat is 24 cm, dan neem je de hoeveelheden voor 14 of 15 personen.

Deel dit Recept