Chocoladetaart met Maltezers

Recept Afdrukken
Chocoladetaart met Maltezers
Porties
porties
Ingrediënten
Voor het gebak
Voor de garnering
Porties
porties
Ingrediënten
Voor het gebak
Voor de garnering
Instructies
  1. Zorg best dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn wanneer je begint. Verwarm de oven voor op 170° C (stand 3). Vet 2 springvormen (met losse bodem) met een doorsnede van 20 cm in met boter en bekleed ze met bakpapier.
  2. Klop de eieren met de suiker schuimig.
  3. Verhit in een pannetje de melk, boter en ovomaltine tot de boter gesmolten is en alles heet is maar nog niet kookt. Giet het al kloppend bij het eimengsel en spatel er dan bloem, cacao, bakpoeder en soda door.
  4. Verdeel over de twee vormen en bak 25 minuten. Het gebak moet gerezen zijn en verend aanvoelen als je er zachtjes op duwt. Laat 5-10 minuten afkoelen op een rooster en ontvorm. Laat volledig afkoelen.
  5. Meng poedersuiker, cacao en ovomaltine en werk de klontjes weg. Doe er de boter bij en meng goed onder mekaar. Voeg al roerend het kokende water toe en mix tot je een gladde boterroom hebt.
  6. Smeer de helft van de boterroom op een van de biscuits, leg de andere erop en druk zachtjes aan. Smeer de andere helft van de room met zwierige hand op de bovenkant en decoreer rondom met een krans Maltesers.
Notities

Het basisrecept (10 porties) is bedoeld voor springvormen van 20 cm diameter; een frequent voorkomende maat is 24 cm, dan neem je de hoeveelheden voor 14 of 15 personen.

Deel dit Recept