Fazant met ananas

Recept Afdrukken
Fazant met ananas
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de stukken fazant in hete vetstof; kruid met peper en zout.
  2. Voeg jenever, citroensap en een beetje ananassap toe en laat verder garen.
  3. Haal de stukken fazant uit de saus en leg op een warme schotel; dek eventueel af met aluminiumfolie.
  4. Los de maïzena op in een klein beetje water of ananassap. Voeg de room en heel fijn gesneden ananas toe aan de vleessaus, bind met de opgeloste maïzena en voeg een klontje boter toe.
Notities

Serveer met cranberry's en een aardappelbereiding.

Deel dit Recept
 

Citroenkaastaart

Recept Afdrukken
Citroenkaastaart
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de decoratie
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de decoratie
Instructies
Voorbereiding
  1. Beboter de zijkant van een springvorm (23 cm diameter), zet de bakvorm op een dubbele laag aluminiumfolie en vouw dat langs de zijkant omhoog. Verwarm de oven op 150°C.
Bereiding
  1. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Meng met de gesmolten boter.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet 15 à 20 minuten in de koelkast.
  3. Klop de maïzena, de ricotta, de suiker, de eierdooiers en eventueel wat vanille tot een romig mengsel.
  4. Klop de eiwitten stijf en hef onder het ricottamengsel. Roer er de slagroom, citroensap en zeste onder. Verdeel het mengsel over de taartbodem en bak 1 uur in de oven in een bain-marie van 2,5 cm water. Laat 45 minuten afkoelen. Haal dan de vorm uit het water en laat 3 uur in de koelkast afkoelen.
  5. Ga met een mes langs de binnenkant van de bakvorm en ontvorm voorzichtig. Bestrooi met poedersuiker en garneer met schijfjes citroen.
Notities

In plaats van citroen kan je ook sinaasappel gebruiken.

Bron: Abi Fawcett, Kookschool taart & cake.

Deel dit Recept