Creoolse gehaktballetjes

Recept Afdrukken
Creoolse gehaktballetjes
Porties
personen
Porties
personen
Instructies
  1. Hak de look en uitjes (met het groen) heel fijn.
  2. Meng gehakt, ui, look, azijn en kruiden in een grote kom.
  3. Vorm balletjes ter grootte van een abrikoos en wentel ze in bloem?
  4. Bak de balletjes een tiental minuten in hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer ze warm.
Notities

Serveer met (Creoolse) rijst en gebakken fruit of fruitmoes. Ook afgekoeld zijn ze lekker!

Deel dit Recept
 

Vitello Tonato

Een verfrissende Italiaanse klassieker, waar wat werk aan is – of vooral wat tijd voor nodig is – maar dat zal je je niet beklagen. Perfect om op voorhand te bereiden.

Recept Afdrukken
Vitello Tonato
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng 1,5 liter water met het zout aan de kook in een grote pot.
  2. Snij de groenten grof en voeg toe aan het kokende water.
  3. Laat hierin het vlees gaarkoken (60-90 minuten) op een zacht vuur.
  4. Haal het vlees uit de bouillon, laat goed afkoelen en snij in dunne plakjes.
  5. Maak de tonijnsaus: mix de tonijn, ansjovis, koffiemelk en mayonaise tot een egale pasta en laat goed koud worden.
  6. Serveer koud, gegarneerd met augurkjes, kappertjes en olijven (naar smaak).
Notities

Serveer met pasta, of een koude pastasalade, of rauwkost, of vers brood - of wat je eigenlijk maar lekker vindt. Perfect in een koud buffet.

Het kookvocht van het vlees kan je gebruiken om er rijst of pasta in te koken.

Deel dit Recept