Kalfsblanquette met Kriek

Een recept dat ik met liefde overneem van Colruyt!

Recept Afdrukken
Kalfsblanquette met Kriek
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Braad het kalfsvlees aan in hete olie. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat al roerend nog een minuutje bakken.
  2. Voeg Kriek en fond toe, breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn en laat onder deksel stoven op een laag vuurtje gedurende 1u10.
  3. Voeg het fijngesneden witloof toe en laat nog 20 minuten stoven.
  4. Voeg de krieken toe en laat nog 2 minuten verder stoven.
  5. Wat je nu hebt kan je koel wegzetten en een kwartiertje voor je wilt eten opwarmen en verder afwerken.
  6. Afwerking: indien nodig op zacht vuur opwarmen, de saus binden en met honing op smaak brengen.
Notities

Serveren met gekookte aardappels.

Deel dit Recept