Kalkoen in zure room

Recept Afdrukken
Kalkoen in zure room
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter met de olie in een wok of grote pot of pan.
  2. Kruid het vlees met kippenkruiden en bak een achttal minuten op hoog vuur.
  3. Haal het vlees uit de pan en hou even apart.
  4. Zet het vuur lager en doe bacon, ui en champignons in de pan. Laat zacht stoven tot de ui zacht is maar nog niet verkleurd. Voeg de bloem toe en laat een minuutje stoven. Voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook en laat mooi indikken.
  5. Voeg het vlees weer toe en kruid met peper en zout naar smaak.
  6. Roer de zure room er onder en werk af met de bieslook.
Notities

Lekker met rijst of puree.

Deel dit Recept
 

Kalkoenlapje met vermout

Recept Afdrukken
Kalkoenlapje met vermout
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
  1. Hak de sjalotten fijn. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de bieslook fijn. Pers de citroen uit. Als je het vlees graag in kleinere stukjes hebt, kan je dat nu ook al versnijden.
Het eigenlijke werk
  1. Stoof de champignons in een beetje boter boter met een beetje citroensap. Hou ze onder deksel tot ze vocht afgeven, haal daarna het deksel van de pan en stoof verder tot ze bijna droog zijn.
  2. Bak intussen de kalkoen in boter en olie gaar.
  3. Fruit de sjalot. Voeg vermout en rest van het citroensap toe en laat voor de helft inkoken.
  4. Voeg de room en de kruiden (peper, zout, muskaatnoot en eventueel een beetje rozemarijn) toe en laat een tweetal minuten indikken.
  5. Voeg vlees en champignons toe en versier met de bieslook.
Notities

Serveren met een kroketje, en daar kan niets meer mis mee gaan!

Deel dit Recept