Cassonadetaart

Een verrassend eenvoudige en gevaarlijk verslavende taart!

Recept Afdrukken
Cassonadetaart
Voor een vorm van 26 cm diameter.
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een stevige pasta. Indien het te zacht en kleverig is, laat je het even uitharden in de koelkast (zoals bij boterkoekjes). Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette vorm mee.
  3. Kluts het ei en bestrijk er lichtjes de rand van het deeg mee. Meng de rest van het ei met de room.
  4. Verdeel de boter in kleine klontjes over de taartbodem en strooi er de bruine suiker over. Overgiet met het eimengsel en strooi hierover de gezeefde bloemsuiker.
  5. Bak 20-30 minuten in de warme oven. Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Deel dit Recept
 

Aardappelschotel

Weer een gerecht dat je helemaal van tevoren kan klaarmaken; enkel het opwarmen in de oven doe je dan vlak voor je gaat eten. Met de ingrediënten kan je variëren en experimenteren naar hartenlust!

Recept Afdrukken
Aardappelschotel
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de aardappelen aan de kook en laat ze gaarkoken (18-20 minuten).
  2. Snipper intussen de groenten en look. Stoof ze kort aan in wat olie. Doe het gehakt erbij en bak het korrelig. Roer er de tomatenpuree en de rest van de melk door. Kruid met tijm, peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze met de helft van de melk, het ei en een bootje boter. Kruid af met muskaatnoot, peper en zout. Meng er de gemalen kaas onder.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschotel. Schep er de puree over en trek er met een vork een patroon in. Leg er enkele nootjes boter op.
  6. Zet 20-25 minuten in de oven, en klaar!
Deel dit Recept
 

Bananenmuffins

Recept Afdrukken
Bananenmuffins
Porties
stuks
Ingrediënten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Vet een muffinvorm in of leg er papieren vormpjes in.
  3. Meng bloem, zout en suiker door mekaar.
  4. Mix er het ei, de boter en de bananen onder tot je een glad mengsel hebt.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20-30 minuten.
Deel dit Recept
 

Cookies

Recept Afdrukken
Cookies
Wat smaakt er nu beter bij een tas koffie of een grote mok dampende thee? Een "chocolate chip cookie" natuurlijk - en ze zijn in een wip klaar!
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee bakplaten in of bedek ze met bakpapier of bakmatjes. Mijn oven is 90 cm breed, ik kom voor deze hoeveelheid net toe voor één grote bakplaat.
  2. Klop de boter en de suiker luchtig.
  3. Voeg ei en eventueel de vanille toe.
  4. Voeg de (gezeefde) bloem toe.
  5. Meng er met een lepel de andere ingrediënten onder.
  6. Verdeel met een soeplepel in hoopjes; leg de hoopjes ver genoeg van elkaar (min. 5 cm tussenruimte) want anders eindig je met één grote cookie!
  7. Bak 12 tot 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat zodat ze een beetje uitharden, leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
Notities

Ik heb dit recept ooit eens op het internet gevonden, ik dacht op www.kokeneten.be...

Deel dit Recept