Wortelcake

Komt een konijn bij de bakker, en vraagt: “Bakker, heeft u ook worteltaart?”

“Neen”, antwoordt de bakker, en het konijn keert weer huiswaarts.

De volgende dag staat het konijn weer bij de bakker en vraagt: “Bakker, heeft u ook worteltaart?”

Maar weerom moet de bakker hem teleurstellen, en keert het konijn naar huis terug. ’s Avonds bedenkt de bakker hoe jammer dat nu voor dat konijn is, en hij besluit een ferme worteltaart te maken, speciaal voor het konijn.

De volgende dag staat het konijn weer bij de bakker en vraagt: “Bakker, heeft u ook worteltaart?”

“Jawel,” antwoordt de bakker trots.

Waarop het konijn: “Vies, hé!”

Vandaag dus: wortelcake!

Recept Afdrukken
Wortelcake
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier, zo kan je achteraf de cake een stuk makkelijker ontvormen.
  2. Maak een mengsel van bloem, kruiden en zout. Zet dit mengsel even opzij.
  3. Rasp de wortelen en zet deze ook even opzij.
  4. Meng de suiker, bruine suiker en eieren tot een smeuïg mengsel, en voeg dan onder voortdurend kloppen de olie toe tot je een zeer licht mengsel krijgt.
  5. Voeg eerst het bloemmengsel en nadien de wortelen toe aan het eimengsel. Meng goed ondereen tot je een mooi glad beslag hebt.
  6. Doe het beslag in de vorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 35-45 minuten. Na 35 minuten kan je al eens prikken, zolang er deeg aan de prikker blijft plakken is de cake nog niet gaar.
  7. Laat afkoelen en haal uit de vorm; de cake wordt steviger met het afkoelen. Als je nog kan wachten, is de cake op zijn best de dag nadien - maar vers is hij ook heerlijk. Zeker met een flinke schep geklopte room erbij!
Deel dit Recept
 

Cassonadetaart

Een verrassend eenvoudige en gevaarlijk verslavende taart!

Recept Afdrukken
Cassonadetaart
Voor een vorm van 26 cm diameter.
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een stevige pasta. Indien het te zacht en kleverig is, laat je het even uitharden in de koelkast (zoals bij boterkoekjes). Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette vorm mee.
  3. Kluts het ei en bestrijk er lichtjes de rand van het deeg mee. Meng de rest van het ei met de room.
  4. Verdeel de boter in kleine klontjes over de taartbodem en strooi er de bruine suiker over. Overgiet met het eimengsel en strooi hierover de gezeefde bloemsuiker.
  5. Bak 20-30 minuten in de warme oven. Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Deel dit Recept
 

Peanut Butter Muffins

pindakaas_big_4298Ik ben geen fan van pindakaas (om niet te zeggen dat ik dat uitgesproken smerige kost vind) maar in dit recept kan ik de smaak dan weer wel genieten (net zoals in oer-Hollandse pindasaus overigens). Weinig werk, kan nauwelijks mislukken, en ik ben eigenlijk nog niemand tegen gekomen die deze muffins niet lustte. En heb je een keukenrobot staan, dan is het nog makkelijker!

Recept Afdrukken
Peanut Butter Muffins
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet papieren vormpjes klaar op een bakplaat of in een (siliconen) muffinvorm.
  2. Mix in een ruime kom de suiker, boter, vanillesuiker en pindakaas tot een romige massa.
  3. Klop er het ei onder.
  4. Voeg afwisselend beetjes melk en bloem toe en meng steeds goed onder het deeg voor je de volgende portie toevoegt.
  5. Verdeel het deeg over muffinvormpjes.
  6. Bak gedurende 30 minuten en laat goed afkoelen op een rooster.
Deel dit Recept