Tomatensoep

De klassieke tomatensoep “zoals op restaurant”. Balletjes kan je op het einde toevoegen als je dat wilt.

Recept Afdrukken
Tomatensoep
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Voeg ook de laurier toe en laat onder deksel een half uurtje pruttelen op een laag vuurtje.
  3. Haal van het vuur en verwijder de laurierblaadjes. Giet door een zeef zodat je de tomaten scheidt van het kookvocht. Hou het kookvocht apart.
  4. Mix de tomaten en voeg de tomatenpuree toe.
  5. Laat in de grote pot de boter smelten en neem van het vuur. Voeg de bloem en vervolgens de gemixte tomaten toe. Voeg al roerend het kookvocht toe.
  6. Maak eventueel een beetje zoeter met een half klontje suiker.
  7. Warm voor het opdienen opnieuw op, maar niet meer laten koken!
Deel dit Recept