Muffins

Muffins
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12-15 stuks 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
12-15 stuks 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Muffins
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12-15 stuks 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
12-15 stuks 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: stuks
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een muffinvorm klaar; je kan er papieren vormpjes in doen, dat vergemakkelijkt het ontvormen.
  2. Smelt de boter.
  3. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop romig.
  4. Voeg een na een de eieren toe en blijf kloppen.
  5. Voeg afwisselend gezeefde bloem en melk toe.
  6. Doe het deeg in een muffinvorm (vul de vormpjes voor ca. ?).
  7. Bak 18 à 20 minuten op 200°C.
Notities
  • Appelmuffins: voeg een kleingesneden appel en flink wat kaneel toe aan het deeg. Bak 1 à 2 minuten langer.
  • Bosbessenmuffins: voeg 100 à 150 g gewassen en afgedepte bosbessen toe.
  • Chocolademuffins: voeg kleine stukjes chocolade toe (ca. 2 repen chocolade).

Ideaal is een siliconenbakvorm: die hoef je niet in te vetten, en kan je zo weer opnieuw gebruiken voor de volgende lading.

Deel dit Recept
 

Auteur: johan

De papa, de liefhebbende echtgenoot en de webmaster van deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *