Muffins

Recept Afdrukken
Muffins
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een muffinvorm klaar; je kan er papieren vormpjes in doen, dat vergemakkelijkt het ontvormen.
  2. Smelt de boter.
  3. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop romig.
  4. Voeg een na een de eieren toe en blijf kloppen.
  5. Voeg afwisselend gezeefde bloem en melk toe.
  6. Doe het deeg in een muffinvorm (vul de vormpjes voor ca. ?).
  7. Bak 18 à 20 minuten op 200°C.
Notities
  • Appelmuffins: voeg een kleingesneden appel en flink wat kaneel toe aan het deeg. Bak 1 à 2 minuten langer.
  • Bosbessenmuffins: voeg 100 à 150 g gewassen en afgedepte bosbessen toe.
  • Chocolademuffins: voeg kleine stukjes chocolade toe (ca. 2 repen chocolade).

Ideaal is een siliconenbakvorm: die hoef je niet in te vetten, en kan je zo weer opnieuw gebruiken voor de volgende lading.

Deel dit Recept
 

Krokante wafeltjes

Recept Afdrukken
Krokante wafeltjes
Porties
stuks
Ingrediënten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop de boter op en mix er de eieren onder.
  2. Voeg al roerend de melk en de olie toe.
  3. Voeg beetje bij beetje de bloem toe.
  4. Roer er de suiker onder.
  5. Bak in een heet wafelijzer in enkele minuten gaar. Neem een goeie eetlepel beslag per wafeltje.
Notities

Het aantal wafeltjes is bij benadering opgegeven, dat hangt sterk af van de grootte van de wafeltjes die je maakt natuurlijk. Afhankelijk van je schep en je wafelijzer kom je met de basishoeveelheid op 10 tot 20 stuks.

Deel dit Recept
 

Peanut Butter Muffins

pindakaas_big_4298Ik ben geen fan van pindakaas (om niet te zeggen dat ik dat uitgesproken smerige kost vind) maar in dit recept kan ik de smaak dan weer wel genieten (net zoals in oer-Hollandse pindasaus overigens). Weinig werk, kan nauwelijks mislukken, en ik ben eigenlijk nog niemand tegen gekomen die deze muffins niet lustte. En heb je een keukenrobot staan, dan is het nog makkelijker!

Recept Afdrukken
Peanut Butter Muffins
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet papieren vormpjes klaar op een bakplaat of in een (siliconen) muffinvorm.
  2. Mix in een ruime kom de suiker, boter, vanillesuiker en pindakaas tot een romige massa.
  3. Klop er het ei onder.
  4. Voeg afwisselend beetjes melk en bloem toe en meng steeds goed onder het deeg voor je de volgende portie toevoegt.
  5. Verdeel het deeg over muffinvormpjes.
  6. Bak gedurende 30 minuten en laat goed afkoelen op een rooster.
Deel dit Recept
 

Pannenkoeken

Recept Afdrukken
Pannenkoeken
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zeef de bloem en meng er de suiker en vanillesuiker onder; maak in het midden een kuiltje.
  2. Kluts de eieren met de melk en giet in het kuiltje. Meng alles tot een glad beslag.
  3. Voeg 3-4 eetlepels olie toe, dan moet je de pan minder vaak invetten.
  4. Bak dunne pannenkoekjes op een heet vuur.
Deel dit Recept