Kip Marengo

Dit recept is één van de vele versies die circuleren. Het originele recept werd uitgedacht in 1880 door de kok van Napoleon, na de Franse overwinning op de Oostenrijkers nabij Marengo. Oorspronkelijk werd het gerecht opgediend met rivierkreeftjes en gebakken eieren.

Recept Afdrukken
Kip Marengo
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter met 3/4 van de olijfolie. Fruit er de sjalot, de look en de spekjes in.
  2. Haal de kip door de bloem en bruineer ze. Voeg de wijn toe en breng aan de kook.
  3. Voeg tomatenpuree en bouillonblokje toe. Kruiden met peper, zout, laurier. Dit mag je een uurtje laten pruttelen, eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt.
  4. Fruit de champignons in de rest van de olie en voeg ze bij de kip, en werk af met wat peterselie. Opdienen met rijst, pasta of nieuwe aardappeltjes.
Deel dit Recept