Kabeljauw in pestosaus

Recept Afdrukken
Kabeljauw in pestosaus
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de visbouillon (water met bouillonblokje) aan de kook.
  2. Leg er de (diepgevroren) vis in en laat gaar worden (ongeveer 10-12 minuten). Laat de vis uitlekken.
  3. Doe 3 eetlepels van het kookvocht in een pannetje en roer er de roomkaas, mosterd en pesto onder. Warm al roerend op en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
  4. Lepel de saus over de vis en serveer met pasta en verse groenten (bvb. boontjes of broccoli).
Deel dit Recept
 

Worteltaart

Een meer geraffineerde variant op de wortelcake

Recept Afdrukken
Worteltaart
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het beslag:
Voor het glazuur:
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het beslag:
Voor het glazuur:
Instructies
  1. Beboter en bestuif een bakvorm van 23 cm doorsnede. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
  3. Klop er de eieren onder.
  4. Roer er de bloem, bakpoeder, kruiden en zout onder.
  5. Voeg er vervolgens de citroenrasp, noten en worteltjes onder. Hou enkele noten over voor de garnering.
  6. Schep het beslag in de bakvorm en bak gaar in ca. 40 minuten.
  7. Laat eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, en stort de taart vervolgens op een rooster en laat volledig afkoelen.
  8. Klop de ingrediënten voor het glazuur in een kom, en verdeel in een dikke laag over de taart. Garneer met de achtergehouden gehakte walnoten.
Deel dit Recept