Spinaziepannenkoeken

Spinaziepannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 45 minuten
Porties Prep Tijd
5 personen 45 minuten
Spinaziepannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 45 minuten
Porties Prep Tijd
5 personen 45 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Laat de spinazie volledig ontdooien in een vergiet; druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Rasp de parmezaan.
  3. Snipper de basilicumblaadjes fijn.
Bereiding
  1. Doe bloem en een snuifje zout in een kom en maak een kuiltje. Doe er de eieren in. Giet beetje bij beetje de melk erbij en meng tot een glad beslag.
  2. Bak er een 12-tal pannenkoeken van (telkens ongeveer een kleine pollepel). (Dit is het meest tijdrovende deel van de bereiding!)
  3. Verwarm de oven voor op 190°C.
  4. Smelt een klontje boter in een pan en stoof er de spinazie een 5-tal minuten in.
  5. Doe de spinazie in een kom en meng met basilicum, ricotta en eierdooier. Kruid goed met peper en zout.
  6. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en rol ze strak op. Schik ze in een ingevette ovenschotel.
  7. Bestrooi met parmezaan en zet een kwartiertje in de oven.
  8. Serveer met een goeie tomatensaus.
Notities

(Recept van Colruyt)

Deel dit Recept
 

Citroenkaastaart

Citroenkaastaart
Recept Afdrukken
Porties
10 porties
Porties
10 porties
Citroenkaastaart
Recept Afdrukken
Porties
10 porties
Porties
10 porties
Ingrediënten
Voor de taart
Voor de decoratie
Porties: porties
Instructies
Voorbereiding
  1. Beboter de zijkant van een springvorm (23 cm diameter), zet de bakvorm op een dubbele laag aluminiumfolie en vouw dat langs de zijkant omhoog. Verwarm de oven op 150°C.
Bereiding
  1. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Meng met de gesmolten boter.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet 15 à 20 minuten in de koelkast.
  3. Klop de maïzena, de ricotta, de suiker, de eierdooiers en eventueel wat vanille tot een romig mengsel.
  4. Klop de eiwitten stijf en hef onder het ricottamengsel. Roer er de slagroom, citroensap en zeste onder. Verdeel het mengsel over de taartbodem en bak 1 uur in de oven in een bain-marie van 2,5 cm water. Laat 45 minuten afkoelen. Haal dan de vorm uit het water en laat 3 uur in de koelkast afkoelen.
  5. Ga met een mes langs de binnenkant van de bakvorm en ontvorm voorzichtig. Bestrooi met poedersuiker en garneer met schijfjes citroen.
Notities

In plaats van citroen kan je ook sinaasappel gebruiken.

Bron: Abi Fawcett, Kookschool taart & cake.

Deel dit Recept