Linzencurry

Linzencurry
Recept Afdrukken
Prep Tijd
45 minuten
Prep Tijd
45 minuten
Linzencurry
Recept Afdrukken
Prep Tijd
45 minuten
Prep Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
Voorbereiding
  1. Snipper de ui en look fijn.
  2. Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm.
  3. Snij de broccoli in roosjes.
  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte door; haal er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1 cm.
  5. Snipper de peterselie en munt.
  6. Spoel de linzen onder koud water.
Bereiding
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en look glazig.
  2. Voeg de linzen en bouillon toe. Laat op een zacht vuurtje 35 minuten onder deksel sudderen.
  3. Voeg na 15 minuten de wortel en courgette toe. Kruid met kerriepoeder.
  4. Voeg de laatste 10 minuten de broccoli toe (niet langer want dan wordt die bruinig). Voeg indien nodig extra water toe. Kruid af met peper en zout en desgewenst extra kerrie.
  5. Kook intussen de rijst gaar en giet af.
  6. Meng vlak voor het serveren de peterselie en munt onder de curry.
  7. Serveer met zure room en rijst.
Notities

Recept van Colruyt

Deel dit Recept
 

Kalkoen Bourguignon

Een feestelijk stoofpotje! Hierbij de hoeveelheden voor 4 à 5 personen. Serveer met seizoensgroenten (spruitjes, worteltjes, boontjes, …) en kroketjes. Pasta gaat er ook heel goed bij!

Kalkoen Bourguignon
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kalkoen Bourguignon
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de olie en margarine in een grote stoofpot. Kleur het vlees hierin bruin.
  2. Voeg look, sjalot en wortel toe en stoof een paar minuten mee.
  3. Voeg tomatenpuree toe en stoof nog twee minuten mee.
  4. Voeg de wijn en voldoende bouillon toe zodat alles net onder staat.
  5. Voeg peterselie, laurierblad, tijm en zilveruitjes toe en dek de pot af.
  6. Laat 30 à 45 minuten sudderen tot het vlees goed mals is.
  7. Schep vlees en groenten uit de saus, en hou warm. Meng bloem met margarine en bind de saus hiermee, laat even doorkoken. Roer er de veenbessenconfituur door en voeg het vlees en de groenten terug toe.
  8. Bak in een pan de spekjes. Voeg de champignons toe en bak ze gaar. Voeg dit alles aan de kalkoen toe, kruid naar smaak met peper en zout en werk af met wat peterselie.
Notities

Voor een vegetarische versie: laat de spekjes weg en vervang de kalkoen door seitan.

Deel dit Recept