Spinaziepannenkoeken

Spinaziepannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 45 minuten
Porties Prep Tijd
5 personen 45 minuten
Spinaziepannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 45 minuten
Porties Prep Tijd
5 personen 45 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Laat de spinazie volledig ontdooien in een vergiet; druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Rasp de parmezaan.
  3. Snipper de basilicumblaadjes fijn.
Bereiding
  1. Doe bloem en een snuifje zout in een kom en maak een kuiltje. Doe er de eieren in. Giet beetje bij beetje de melk erbij en meng tot een glad beslag.
  2. Bak er een 12-tal pannenkoeken van (telkens ongeveer een kleine pollepel). (Dit is het meest tijdrovende deel van de bereiding!)
  3. Verwarm de oven voor op 190°C.
  4. Smelt een klontje boter in een pan en stoof er de spinazie een 5-tal minuten in.
  5. Doe de spinazie in een kom en meng met basilicum, ricotta en eierdooier. Kruid goed met peper en zout.
  6. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en rol ze strak op. Schik ze in een ingevette ovenschotel.
  7. Bestrooi met parmezaan en zet een kwartiertje in de oven.
  8. Serveer met een goeie tomatensaus.
Notities

(Recept van Colruyt)

Deel dit Recept