Linzencurry

Linzencurry
Recept Afdrukken
Prep Tijd
45 minuten
Prep Tijd
45 minuten
Linzencurry
Recept Afdrukken
Prep Tijd
45 minuten
Prep Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
Voorbereiding
  1. Snipper de ui en look fijn.
  2. Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm.
  3. Snij de broccoli in roosjes.
  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte door; haal er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1 cm.
  5. Snipper de peterselie en munt.
  6. Spoel de linzen onder koud water.
Bereiding
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en look glazig.
  2. Voeg de linzen en bouillon toe. Laat op een zacht vuurtje 35 minuten onder deksel sudderen.
  3. Voeg na 15 minuten de wortel en courgette toe. Kruid met kerriepoeder.
  4. Voeg de laatste 10 minuten de broccoli toe (niet langer want dan wordt die bruinig). Voeg indien nodig extra water toe. Kruid af met peper en zout en desgewenst extra kerrie.
  5. Kook intussen de rijst gaar en giet af.
  6. Meng vlak voor het serveren de peterselie en munt onder de curry.
  7. Serveer met zure room en rijst.
Notities

Recept van Colruyt

Deel dit Recept
 

Bobotie

Bobotie
Recept Afdrukken
Een typisch Zuid-Afrikaans kliekjesgerecht: je kan er al je overschotjes in kwijt en zo krijg je steeds een nieuwe variant.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Bobotie
Recept Afdrukken
Een typisch Zuid-Afrikaans kliekjesgerecht: je kan er al je overschotjes in kwijt en zo krijg je steeds een nieuwe variant.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Laat de uien licht fruiten in de vetstof. Voeg de kerrie toe en laat even stoven.
  3. Voeg de tomaten, confituur, zout, gehakt en water toe en laat 5 minuutjes koken.
  4. Laat intussen het brood weken in de melk. Wring het brood uit en verkruimel het tot een papje (maar hou de melk apart). Voeg de broodpap bij het vleesmengsel en stort uit in een ingevette ovenschotel.
  5. Kluts de eieren met de melk en giet dit mengsel voorzichtig over het vleesmengsel. Versier met enkele laurierblaadjes.
  6. Zet gedurende 30 minuten in de warme oven.
Notities

Opdienen met rijst en fruit.

Deel dit Recept