Porties |
brood
|
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 300 ml water (lauw)
- 11 g droge gist
- 2 el suiker
- 1 tl zout
- 1 tl olijfolie
- 1 eierdooier
- 30 g sesamzaad (eventueel)
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng de gist en 1/4 van de suiker op in het water.
- Meng de bloem en het zout, maak een kuiltje en giet er het gistmengsel in. Kneed tot een soepel deeg.
- Laat minstens 20 minuten afgedekt rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kneed het deeg licht en druk het plat op een ingevette bakplaat.
- Bestrijk met een mengsel van olie, eierdooier en de rest van de suiker en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
- Bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven.
Deel dit Recept