Turks brood

Recept Afdrukken
Turks brood
Porties
brood
Ingrediënten
Porties
brood
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de gist en 1/4 van de suiker op in het water.
  2. Meng de bloem en het zout, maak een kuiltje en giet er het gistmengsel in. Kneed tot een soepel deeg.
  3. Laat minstens 20 minuten afgedekt rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Kneed het deeg licht en druk het plat op een ingevette bakplaat.
  6. Bestrijk met een mengsel van olie, eierdooier en de rest van de suiker en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
  7. Bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven.
Deel dit Recept
 

Pizza

De beste pizza? Die maak je zelf. En met dit recept kan het echt niet misgaan. Deze hoeveelheid is voldoende voor drie pizzabodems, wij eten er met twee volwassenen en drie kinderen van… Je kan je oven ook beter benutten door er twee grotere vierkante pizza’s van te maken!

Recept Afdrukken
Pizza
Porties
pizzabodems
Ingrediënten
Porties
pizzabodems
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg (eerst met een vork, daarna met de hand). Mogelijk moet je wat extra bloem toevoegen, dat hangt wat van de gebruikte bloem af.
  2. Laat een uurtje rijzen op een tochtvrij warm plekje.
  3. Warm de oven voor op 220°C.
  4. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit (1/3 van de basishoeveelheid per bodem).
  5. Bestrijk met twee à drie eetlepels passata en beleg naar keuze (bvb. gehakt en stukjes paprika, of tonijn met kappertjes en olijven; vergeet niet af te werken met schijfjes mozzarella.
  6. Bak ongeveer 20 minuten in een warme oven.
Deel dit Recept